20 Ağustos 2016 Cumartesi

Donarak Ölmek

   Mezbahadan et taşıyan bir tırın sabahın erken saatlerinde yüklenip bir an önce yola çıkması gerekiyormuş. İşe sabahın kör vakti gelen işçiler, tırı yüklemeye başlamışlar. Tırın şoförü arkadaki soğuk hava deposunun kapısı kapatılır kapatılmaz yola çıkmış. Ancak son eti çengele takmaya çalışan işçinin içeride kaldığını kimse fark etmemiş. Uyku sersemi olan işçide başına gelen korkunç şeyi, ancak tır hareket edince fark edebilmi. Arkadaşları kaybolduğunu fark etmezlerse donarak öleceği kesinmiş. Bir süre duvarları yumruklamış ama sesini duyuramayacağını biliyormuş. Bir süre sonra üşümeye başladığından hareketleri yavaşlamış ve bir kenarda ölmeyi beklemeye başlamış. Cebinden çıkardığı bir kağıt ve bir kalemle yazmaya başlamış. 1.saat çok üşüyorum; 2. saat her yerim uyuşuyor. 3.saat ayaklarımı hissetmiyorum. 4.saat donarak ölmek istemiyorum, kalemi tutacak gücüm kalmadı, ellerim dondu..
   Tır etleri teslim edeceği yere geldiğinde şoförü dondurucunun kapısını açınca içerisinin soğuk olmadığını fark etmiş. Sabah yola çıkarken aceleden dondurucuyu çalıştırmadığını hatırlayan şoför, lanetler okurken köşede büzülmüş yatan işçiyi görmüş. Adamın uyuya kaldığını sana şoför, işçiyi sarstığı halde uyandıramamış.
   Polis olaya el koymuş, şoför tutuklanmış. Bir müddet sonra adli rapor açıklandığında işçinin ölüm nedeni vücut ısısının hızla düşüşü olduğu açıklanınca temize çıkmış. İşçi psikolojikman ölmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder