27 Ağustos 2016 Cumartesi

John Titor

   John Titor, zaman yolculuğu yapıp 2037 yılından geldiğini öne süren bir kişidir.yakın gelecek hakkında öngörüler ve yaşadığı zaman hakkında bilgiler vermiştir. John Titor'un söyledikleri birçok tartışmaya konu olmuştur. IBM 5100 markalı(ilk kişisel bilgisayar)bilgisayarın çok eski programları çalıştırabildiğini,zaten sadece o üretilen modelde yazılmış bilgisayar dilinin çalıştığını iddia etmiştir.

   Yazılanlara göre John Titor, devlet için çalışan ve zaman yolculuğu projesi için seçilen bir askerdir. 2036 yılından 1975 yılına IBM 5100 almak için döndüğünü söylemiştir. Bu bilgisayar ile 2036 yılında eski programların "ayıklama (debug)" işini yapacağını iddia etmiştir. Gönderdiği yazılar, 2000-2037 yılları arasında birçok olaydan bahsetmiştir, 3. Dünya Savaşı dahil (2015 yılında olacağını ve toparlanmanın 20 sene süreceğini iddia etmiştir)


   3. Dünya Savaşı'nın çok büyük bir yıkıma neden olacağını,tüm dünyanın kaosa sürükleneceğini, açlık ve sefaletin diz boyu olacağını bunun tam 20 yıl boyunca süreceğini söylemiştir.

Bu 20 yıllık savaş boyunca tüm dünya devletleri üretimini sadece silah ve askere endeksleyeceğini,silah ve asker gücü olmayan devletlerin çok hazin bir son yaşayacağını anlatmıştır.

   3. Dünya Savaşı'ndan sonra artık insanoğlunun savaşları bir kenara bırakıp teknoloji ve bilime ağırlık vereceğini ve bizim tabirimizle altın çapı yakalayacağımızdan bahsetmiştir. Ancak 2037 de tüm bilgisayar programları yazılımsal hatalar vermektedir.2037 de IBM'in hükümete sunduğu bir raporda daha önce hiç kullanılmayan bir bilgisayar dili üzerinde çalıştıkları daha sonra projeyi iptal ettikleri, bu dili de sadece IBM 5100 de kullandıklarını bildirmişler.fakat savaş yıllarında ellerindeki tüm dokümanları kaybettiklerini açıklamışlardır. Bunun üzerine Jhon Titor(asker) seçilmiş ve geçmişe bu bilgisayarı ve bir kaç dokumanı daha alması için gönderilmiş.
ama Jhon Titor yanlış bir hesaplamadan dolayı geri dönememiştir.

   Jhon Titor bu açıklamaları yaptıktan sonra bir daha görülmemiştir.
kimilerine göre öldürüldü,kimilerine göre tekrar zamanına dondu,kimilerine göre de daha fazla sır açıklamaması için devlet kendi himayesine aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder